lørdag den 10. februar 2007

Bannet fra boligsiden.dk!

Denne ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening inderligt ligegyldige hjemmeside har åbenbart alligevel været vigtig nok til at de har singlet os ud og bannet os fra at hente oplysninger fra deres servere dagen efter at vi har været i pressen. På trods af at vi har hentet data fra dem på præcis samme måde i månedsvis uden problemer.

Her er den besked vi får når vi prøver at hente data:

"Begrænsning nået

Vi beklager men den daglige begrænsning for den ipadresse du benytter er nået.

På grund af misbrug af BOLIGSIDEN har vi desværre været nødsaget til at sætte begrænsninger på antallet af tilladte søgninger pr dag.
Mener du at det er forkert at du får denne meddelelse, beder vi dig om at tage kontakt til os så vi kan rette fejlen.

Hvis du kontakter os, bedes du oplyse denne ip-adresse : 217.172.55.20

Med venlig hilsen
DEBO A/S
Dansk Ejendomsmæglerforening
Email : boligsiden@boligsiden.dk
Tlf : 7025 0999"

Indvirkningen af vores crawler program på boligsiden har været yderst minimal, da vi henter data om natten og er færdige på 1 time og 30 minutter. Vi har også gjort os meget umage for ikke at påvirke deres server i negativ retning, ved at indsætte mindre forsinkelse mellem hver forespørgsel, og iøvrigt måle deres svartider så vi kan "sætte farten ned" hvis de er presset.

Vi kender også til andre automatiserede programmer der stadig fungerer, på trods af de henter data fra boligsiden efter samme princip.

Man kan så undre sig over hvorfor lige netop vi er blevet singlet ud. Vi synes det er synd at at de danske boligsøgende på denne måde forsøges forhindret i at med egne øjne at se opdaterede "hårde data" om den øjeblikkelige prisudvikling på markedet, og istedet må nøjes med den sædvanlige spin fra ejendomsmæglere/bankfolk etc som udtaler sig.

Vi arbejder på at finde en løsning på problemet, men der går nok et par dage før vi kan vise opdaterede data, desværre.

Hvis du synes at vi leverer en interessant og brugbar service, så vil vi gerne opfordre til at du skriver til boligsiden@boligsiden.dk og på en venlig måde giver din støtte til vores side og beder dem om at åbne op for vores adgang igen.

Med venlig hilsen
Boliga.dk teamet
kontakt@boliga.net

17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Har I kontaktet BT? Det er en perfekt follow-up historie hvis den spinnes rigtigt.

Dansk Ejendomsmæglerforening ønsker ikke gennemsigtighed i prisdannelsen på boligmarkedet. Mon ikke det kunne sælge nogle aviser.

Det ville være perfekt hvis DE blev tvunget, indirekte eller direkte, til at gøre deres data fra boligsiden tilgængelige for tredjepart. Men det er de næppe interessrede i, så det kræver noget pres.

Og forøvrigt - mange tak for jeres side. Den er helt fantastisk og meget velkommen.

Claus Dyring sagde ...

Det kan være, I bliver nødt til at lave en browser plugin til at høste data..

Leon Birdi sagde ...

Jeg har netop skrevet en syrlig mail til dem. Som boliginvestor er boliga.dk lige præcis det jeg har søgt efter... Ikke flere Excelark med kvm-priser- nu kan jeg søge direkte hos jer... Konge !!!

Anonym sagde ...

Det burde også være i DE interesse at skabe gennemsigtighed i prisdannelsen - herved kan markedsligevægten genindfindes og antallet af transaktionen kan igen indfinde sig på et mere normalt niveau. Når enkelte kunder sætter deres priser ned er det et signal til køberne - jeres hjemmeside gør dette signalt mere tydeligt og lettere tilgængeligt. Håber i ikke giver op, for jeres koncept udfylder et behov der p.t. ikke dækkes ligeså let andetsteds.

Det er pinligt og uforståeligt at DE reagerer på denne måde - men mere kan ikke forventes af en samling købmænd uden megen forstand

Anonym sagde ...

Super ide med at kontakte BT. Det er præcis det I skal gøre!

Er personligt meget begejstret for jeres side. Det var i den grad på tide, at de danske ejendomsmæglere fik konkurrence. Og hvor er det "morsomt", at en side der er så "inderlig ligegyldig" i den grad skal bekæmpes !! Skriver straks en mail til boligsiden !

Anonym sagde ...

God idé med BT eller måske Berlingske da der ligger meget principielt i sagen.
Hvad med forbrugerrådet. Da må da være nogle regler om at de data der kommer fra Boligsiden skal være tilgængelige.

Anonym sagde ...

Bogen Freakonomics andet kapitel "How Is The Ku Klux Klan Like a Group of Real-Estate Agents" giver et ret godt bud på, hvorfor boligsiden.dk reagerer så hårdt som de gør.

Kort fortalt handler det hele om fordelingen af information. Så længe ejendomsmæglerne besidder flere informationer end normale mennesker er det "deres marked", og de kan agere på det med fordel, både i gode og dårlige tider. Når informationsforskellen udlignes, skabes gennemsigtighed, og f.eks. kan det afsløres for almindelige mennesker, om et marked er på vej ned eller op (og dermed evt. punktere oppustede eller deciderede usande udmeldinger)... Ejendomsmæglere vil derfor altid bekæmpe et gennemsigtigt marked.

Den barnagtige reaktion bekræfter endnu engang bare mine fordomme om deres branche.

Anonym sagde ...

Det var med stor fornøjelse jeg læste om jeres sag på både epn.dk og børsen her til formiddag. Godt gået.

Men der skal smedes mens jernet er varmt, så hvad er næste trin?

Måske kan forbrugerrådet gøres interesserede i sagen - de har tidligere været efter ejendomsmæglerne, og jeg er sikker på at de sagtens kan se det forbrugeroplysende i jeres side.

Efter min mening må det ultimative mål være, at rådata om ejendomsmarkedet ikke tilhører en lille gruppe interessenter som mæglerne og realkreditinstitutterne, men er tilgængelige for alle.

Men da mæglere og realkreditten har stor fordel af at kunne præsentere deres egen version af sandheden om markedets tilstand, kommer vi ikke dertil med mindre de bliver tvunget til det.

Anonym sagde ...

@anonymous som nævnte freakonomics så burde man tilføje at Levitt i samme bog dokumentere at ejendomsmæglere henter højere priser for egen bolig end for andres boliger, men at de til gengæld har længere liggetider. Mao er mæglere mere tilbøjelige til at lede efter den helt rigtigt kunde når det er deres egen økonomi der er på spil.

Anonym sagde ...

Absurd i et land som hylder frie og aabne markeder, at ejendomsmaeglerne har saadan obstruktionsret.

For koeber er gennemsigtigheden god baade i opgangs- og i nedganstider. I opgangstider faar han verificeret information om, at priserne stiger, saa han ikke venter for laenge med at slaa til.
I nedgangstider det sammen men samtidig faar han bedre indsigt i, hvilken saelger der er mest forhandligsvillig.

For saelger er det ogsaa ubetinget godt. Foerst og fremmest fordi, som ejendomsmaeglerne selv siger, saa er langt de fleste saelgere samtidigt koebere. Derudover er det ogsaa godt, at den saelger, der signalerer forhandlingsvillighed (ved at nedsaette prisen) kommer ud til saa stort et koebermarked som muligt. Det er ikke muligt paa anden vis i dag.

Ogsaa for ejendomsmaeglerne kan det vaere godt. Foerst og fremmest fordi det skaber et mere dynamisk marked, flere handler og dermed flere kommissioner til ejendomsmaeglerne. De maa derimod helt aendre den opfattelse, at de har forstand paa at saette prisen rigtigt foerste gang og dermed low til at holde saelger fast paa denne. I et dynamisk marked aendrer priserne sig naturligvis loebende og nogle saelgere har maaske saerlige tilskyndelser til at rykke paa prisen - op eller ned. Tvaert imod burde ejendomsmaeglerforeningen holde oeje med de maeglere, som mest maa saette priserne ned for at komme i naerheden af et salg, og foelge op, for at de prissaetter bedre.

Stort tillykke til initiativtagerne bag Boliga. Jeg haaber I faar held med at bringe mere gennemsigtighed til markedet til alles bedste.

Mvh
Erik

Anonym sagde ...

Konspirationsterorierne længe leve...!

Hold nu op. Straks kaster man sig over dette og ser konspirationer overalt. Som mægler er man da interesseret i, at købere og sælgere kan få så godt et overblik som overhovedet muligt. Dem der tror at mæglerne kan "bestemme" priserne, aner jo ikke hvad de taler om. De priser vi sætter er et spejl på efterspørgslen. Hvis der som nu udbydes flere boliger end der er købere til, så må priserne justeres. Det er der jo ikke noget hokus, pokus i. Hvad skulle man som mægler have imod, at prisdannelsen blev endnu mere gennemsigtig?
Vi lever ikke af, at sætte priser. Derimod leverer vi en service og know how. Merværdien for kunderne består i den tid de køber hos os og trygheden for både købere og sælgere.

Jeg forstår udemærket DE. Sider som boliga.dk og alle dem der vil efterfølge og efterligne, vil belaste systemet unødigt. Mæglerne selv, har jo mistet muligheden for daglige opdateringer, fordi det gjorde systemt langsomt, til ugunst for brugerene. Men den forklaring er jo for enkel. Så hellere tro på, at det er de konspiratoriske mæglere der sætter en stopper for projektet. Måske var det en mægler som skød JFK...

Anonym sagde ...

nu findes der jo et utal af proxysider på nettet, i har ikke overvejet at lede jeres trafik igennem en af disse proxies, da i så vil connecte til boligsiden.dk med en anden ip, end jeres egen.

Anonym sagde ...

Jeg ville dælme også være sur hvis "uautoriserede" crawlere skulle belaste mine sites UNØDIGT.

Det kan godt være at mange af jer synes det er en god service og det synes jeg da også, men det ændrer altså ikke på at det er snylteri at crawle siden uden tilladelse. Og lad nu vær` med at skriv, "Jamen det gør google og andre søgemaskiner da også" - ja, m en det tager ikke 1½ time og det er til dit eget bedste i markedsmæssig forstand...

Anonym sagde ...

På hvilken måde er det IKKE til ejendomsmæglernes eget bedste at Boliga præsenterer den vare de har til salg?

Hvis jeg skulle sælge et hus er jeg da interesseret i bredest muligt salgsvindue!

Anonym sagde ...

Netop. Hele præmissen om at mæglerne skulle have noget imod Boliga er ude i hampen. Man ser spøgelser.

Det handler om at Boliga og alle de andre ligende sites der vil følge, snylter på basen og forringer det for brugerne. Da ejendomsmæglerne kunne opdaterer i løbet af dagen, blev systemets hastihed væsentligt nedsat. Derfor opdateres der nu kun udenfor "normal forretningstid". Hvis vi så har alle mulige crawlere til at rode rundt, går det jo helt galt.

Husk lige på, Boliga. De data I henter er jo ikke kommet ind i systemet automatisk. Der har for hver sag i henter automatisk, siddet en lønnet, fysisk person og indtastet data som I så bare "snylter" jer til at genanvender gratis.

Cosmomind sagde ...

Vil man være "offentlig" på internettet, må man finde sig i, at ens data genanvendes. Og ja; det skaber belastning, men helt ærligt, hvis Google kan klare millioner af daglige opslag og opdateringer, så kan andre (inkl. Boligsiden) sku' også!
Og ja, der sidder arbejdende folk og indtaster data, folk som bliver velbetalt vha. en heftig handels avance når nogen sælger deres bolig.
Så kan man sige, at Boliga snylter men helt ærlig, det er kun muligt fordi de levere en vare som Boligsiden har valgt ikke at levere. Gør det, og Boliga's tid er talt.
Information Wants To Be Free!

Anonym sagde ...

Ville det ikke være muligt at smække crawlerrobotten på en eller anden anden maskine med dynamisk eller maskeret IP? Altså således at hver gang den henter data, så vil den have en ny adresse at oplyse til DE?

Jeg finder det absurd at ejendomsmæglerne er SÅ desperate.

Anders Cold.